به گزارش
هفت چشمه به نقل از
جهانبين نيوز ؛ دکتر مجيد شيراني رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد افزود: طي ۲۴ ساعت گذشته علاوه بر موارد سرپايي، تست ۲۰ مراجعه کننده بيمارستاني با علايم باليني مشکوک به بيماري کوويد ۱۹ که در مراکز درماني بستري شده بودند مثبت قطعي اعلام شد.
به گفته وي، هم اکنون ۱۴۷ بيمار مثبت قطعي و مشکوک به بيماري کرونا در مراکز درماني استان تحت مراقبت و درمان هستند که از اين تعداد ۱۱۵ نفر مثبت قطعي و مابقي در انتظار پاسخ نتايج آزمايشات براي رد يا تاييد بيماريشان هستند.
دکتر شيراني با ابراز تاسف از اينکه طي شبانه روز گذشته ۵ مورد جديد فوتي ناشي از ابتلا به بيماري نوپديد کوويد ۱۹ در استان گزارش شده است، مجموع فوتي هاي ناشي از ابتلا به اين بيماري در چهارمحال و بختياري را ۲۲۵ نفر اعلام کرد و افزود: هم اکنون ۳۴ بيمار با شرايط بحراني و حال عمومي نسبتاً بد در بخش هاي مراقبت ويژه مراکز درماني استان بستري هستند.
وي، با ابراز نگراني از افزايش درصد بيماران سرپايي و بستري مبتلا به بيماري کرونا اظهار داشت: از نکات حائز اهميت در خصوص وضعيت شيوع بيماري کرونا در چهارمحال و بختياري ميتوان به کاهش سنين مبتلايان و درگير شدن جوانتر ها و ميانسالان و سخت تر شدن ماهيت بيماري يعني مراجعه افراد با علايم شديدتر بيماري به مراکز درماني و رو به وخامت رفتن حالشان در روزهاي ابتدايي بستري در بيمارستان اشاره کرد.
دکتر شيراني با بيان اينکه سير بيماري بسيار پيش رونده است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر براي درمان بيماري کرونا روش استاندارد و علمي وجود ندارد و همه روش ها توصيه اي و پيشنهادي است که معمولا اثربخشي خوبي هم ندارند. بنابراين اصل و اساس، پيشگيري از ابتلا به اين بيماري و در صورت ابتلا به ريزفاکتورها و يا ۳فاکتور شامل: سرفه خشک، تب و تنگي نفس، مراجعه هرچه زودتر به مراکز درماني است.
وي ادامه داد: در حال حاضر همه اقدامات حمايتي است و آنچه تعيين کننده در پيشاگري اين بيماري است، قدرت دفاعي بدن، وضعيت سلامت شخص، درمان هاي حمايتي و شدت بيماري و بار ويروس در بدن بيمار است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد از ديگر نکات حائز اهميت در خصوص وضعيت شيوع بيماري کرونا در چهارمحال و بختياري طي ۲، ۳هفته اخير به افزايش چشمگير چرخش خانوادگي و فاميلي بيماري و گسترش ويروس در بين اعضاي خانواده ها و تجمعات علي رغم توصيه مکرر به رعايت فاصله گذاري اجتماعي در مجامع اشاره کرد.
وي افزود: بعضا ابتلاي شديد يک نفر از اعضاي خانواده منجر به ابتلاي ساير اعضاي خانواده به نوع شديد بيماري شده است.
دکتر شيراني با اشاره به سرماي زودرس در استان، بروز سرماخوردگي و بويژه آنفولانزا را از ديگر نگراني هاي موجود پيرامون بيماري کرونا برشمرد و افزود: اين امر ضمن سخت تر کردن تشخيص بيماري براي پزشک، تعداد مراجعات به مراکز درماني را افزايش خواهد داد که خود خطرناک است.
وي با بيان ابنکه تابستان و گرماي هوا به باز گذاشتن در و پنجره ها و انجام تهويه نسبتا مناسب کمک مي کرد افزود: سرماي هوا امکان باز گذاشتن در و پنجره ها در ادارات، سازمان و منازل را در استان گرفته و اين امر با شروع فصل سرما چالشي جدي در پيشگيري و کنترل بيماري منحوس کرونا ايجاد خواهد کرد.
شيراني گفت: از اين رو توصيه هاي مکرر به ادارات و مکان هاي ارائه دهنده خدمات به مردم براي چاره انديشي براي تهويه مناسب شده است.
وي، جمع شدن چند نفر در يک محل در فصل پاييز و زمستان را بسيار خطرناک تر از موقعيت فعلي دانست.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي، خدمات بهداشتي و درماني چهارمحال و بختياري در خصوص علايم و نشانه هاي بيماري کرونا نيز خاطر نشان کرد: اين نشانه ها تغيير نکرده است ولي، طي روزهاي اخير بيماران يا در ابتداي مراجعه به مراکز درماني با حال نامساعدتر مراجعه دارند و يا در روزهاي اوليه بستري علايمشان شديد و بدتر مي شود.
شيراني ادامه داد: اگر چه ويروس کرونا، ويروس هزارچهره است و تمام سيستم بدن را تحت تاثير قرار مي دهد، اما همچنان شايع ترين عوارض، تحت تاثير قرار دادن سيستم تنفسي و عضلاني اسکلتي بصورت ضعف و بي حالي، بدن درد همراه با تب مي باشد.
به گفته وي، عوارض ريوي است که بيشتر موارد منجر به فوت را ايجاد مي کند.
انتهاي پيام/1020ج